Harlequin RIP software

Harlequin

De Harlequin RIP is de meest gebruikte RIP in de markt. Het is een volledige PostScript 3 RIP met uitstekende ondersteuning voor de moderne transparantie features die in laatste de opmaak software worden gebruikt.

Als extra kan er gekozen worden voor het vervangen van ontbrekende lettertypen door een zo goed mogelijk gelijkend lettertype. Om dit mogelijk te maken word een zeer uitgebreide fontlijst gebruikt.

Er is een groot aantal belichters en printers direct aanstuurbaar door deze RIP.

De input mogelijkheden van deze RIP zijn zeer uitgebreid. Onder andere: Appletalk printers, Windows printers, TCP-IP printers en spoolfolders.

Heeft u een specifieke vraag dan kunt u het beste contact met ons opnemen zodat wij u hierin kunnen adviseren.

Per einde 2010 is de RIP versie 8.3 beschikbaar gekomen.
Een van de extra mogelijkheden van deze RIP is een nieuw raster, DM Screening. Dit raster geeft op de pers een vermindering van het inktverbruik van ongeveer 20%.
Hiernaast geeft het raster een grotere detail scherpte en een verbeterde heldere weergave.

Sinds eind 2011 is de RIP versie 9.0 beschikbaar. Met verbeterde transparantie afhandeling in .pdf bestanden.

Sinds eind 2013 is de RIP versie 10.0 beschikbaar. Deze RIP heeft onder andere een volledige 64 bits versie beschikbaar.

Updates voor de Harlequin RIP zijn bij ons te bestellen. De prijs hiervoor is afhankelijk van de huidige versie en gaat altijd naar de laatst beschikbare update op het moment van de bestelling.

Ook is het mogelijk de RIP op een ander platform te zetten. Van MAC naar PC.
Hier zijn dan wel extra kosten aan verbonden, naast de RIP update prijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CtP Support is een enthousiaste onderneming met specialisten die altijd klaar staan om grafische bedrijven te helpen met het optimaliseren, onderhouden en repareren van apparatuur, software systemen en gebruiksmaterialen.